Gratis verzending vanaf 40,-

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis!*

Klanten geven ons een 9,4/10

15% korting met code WATER *

Meer water drinken: 9 tips & tricks

Het is belangrijk om iedere dag voldoende (water) te drinken. Vocht is namelijk belangrijk voor de opname van voedingsstoffen, het transport van voedings- en afvalstoffen in het lichaam en het regelen van de lichaamstemperatuur. Maar hoeveel water per dag is dan voldoende? Een volwassen persoon heeft gemiddeld 1,5 tot 2 liter water per dag nodig. De exacte hoeveelheid is afhankelijk van onder andere je leeftijd, de temperatuur, je gezondheidstoestand en de hoeveelheid lichaamsbeweging. Heb jij moeite om aan deze hoeveelheid water te komen? Met deze 9 tips en tricks drink jij nooit meer te weinig!

Tip 1: Begin de dag met een glas water

Begin jij je ochtend altijd met een kop koffie? Je kunt de dag beter beginnen met een glas water, die kop koffie kan je hierna uiteraard alsnog drinken. Direct na het opstaan een glas water drinken heeft namelijk verschillende voordelen. Gedurende de nacht verlies je veel vocht, door direct een glas water te drinken wordt je lichaam weer gehydrateerd. Daarnaast brengt het je metabolisme op gang, heeft het een positief effect op je stoelgang, is het goed voor je concentratie en is de kans op hoofdpijn minder groot.

Tip 2: Voeg ijsklontjes toe aan je drinken

Wist je dat vier ijsklontjes gelijk staan aan een half glas water? Zo krijg je door een paar ijsklontjes toe te voegen aan je water, smoothie, ijskoffie of andere drankje toch een half glas extra water binnen!

Tip 3: Drink uit een rietje

Heb jij moeite met het drinken van voldoende water? Maak dan gebruik van een rietje. Drinken uit een rietje is, om onverklaarbare redenen, namelijk aantrekkelijker. Zo drink je jouw glas water dus makkelijker en sneller leeg. Kies uiteraard wel voor een papieren-, bamboe- of metalen rietje!

Tip 4: Neem altijd een (herbruikbare) fles water mee

Water drinken wordt een stuk aantrekkelijker uit een leuke fles. Maar daarnaast neem je je jouw drinken zo ook gemakkelijk mee en zit je met 3 tot 4 flessen (met een inhoud van 500ml) al aan de minimale hoeveelheid water per dag. Wanneer je kiest voor een duurzame thermosfles blijft je water ook nog eens 24 uur koud en voorkom je natte tas door een lekkende fles. Door deze fles overal mee naartoe te nemen drink je ook gedurende de dag voldoende!

Tip 5: Maak je water aantrekkelijker!

Vind je water saai, niet lekker of word je het gedurende de dag gewoon zat? Voeg dan fruit, groente of kruiden toe aan je water. Kies bijvoorbeeld voor een schijfje citroen, een paar plakjes komkommer of een takje munt. Bekijk hier onze top 10 favoriete recepten voor het lekkerste water!

Tip 6: Drink een glas water bij iedere maaltijd

Maak water drinken een gewoonte, drink bijvoorbeeld bij iedere maaltijd een glas water. Het is hierbij wel belangrijk om het water niet te gebruiken om je eten weg te spoelen en het als vervanging voor goed kauwen te gebruiken.

Tip 7: Koffie en thee

Koffie en thee tellen ook mee in de dagelijkse hoeveelheid water! Het liefst wel zonder melk en suiker. Er zitten in thee, zonder suiker of honing, namelijk net zoals in water 0,0 calorieën. Het wordt door het Voedingscentrum zelfs aangeraden om drie koppen groene of zwarte thee per dag te drinken. Deze twee theesoorten verlagen namelijk de bloeddruk, hierdoor is de kans op beroertes kleiner. Daarnaast zit thee vol met antioxidanten, deze beschermen het lichaam beschermen tegen schadelijke invloeden door bijvoorbeeld veroudering of vervuiling.

Tip 8: Maak gebruik van een app

Vergeet jij ondanks al deze tips alsnog om voldoende te drinken? Er bestaan tegenwoordig ook verschillende apps waarin je bij kunt houden hoeveel je al hebt gedronken. Daarnaast is het mogelijk om in deze apps een reminder aan te zetten zodat je niet vergeet te drinken. Zo kom jij zeker aan die 1,5 tot 2 liter water op een dag!

Tip 9: Drink een glas water voor je gaat slapen

Het is niet alleen goed om de dag te beginnen met een glas water, maar ook om je dag hiermee te eindigen. Een glas water drinken voor je naar bed gaat zorgt ervoor dat je spieren, gewrichten, hormonen en energie in balans blijven. Hierdoor zal je beter kunnen ontspannen, is de kans op slapeloosheid kleiner en word je ook nog eens uitgerust wakker. Daarnaast verhoogt het drinken van veel water je metabolisme, zo verbrand je ook tijdens het slapen nog wat calorieën.