RECEPTEN: 10x het lekkerste fruitwater

Een keer wat anders dan koffie, thee of water? En wil je niet aan de frisdranken of vruchtensappen maar juist lekker gezond bezig blijven? Dan is zelfgemaakt fruitwater wat voor jou! Wij hebben de 10 lekkerste fruitwater recepten voor je op een rijtje gezet. 

De hele dag water drinken word je misschien snel zat. Dan is water met een smaakje de ideale oplossing! Het idee is eigenlijk super simpel: voeg wat van je favoriete fruit en kruiden toe aan water en laat de smaken even in het water trekken. Alle combinaties zijn mogelijk, maar om je alvast een handje op weg te helpen, hebben wij onze top 10 favoriete recepten op een rijtje gezet:

  1. Aardbei, citroen en wat blaadjes basilicum
  2. Watermeloen met komkommer
  3. Watermeloen met munt
  4. Kaneel(stokje) met appel
  5. Sinaasappel met blauwe bessen
  6. Aardbei, frambozen en blauwe bessen
  7. Ananas met kokos
  8. Blauwe bessen met lavendel
  9. Grapefruit, citroen, limoen en sinaasappel
  10. Framboos, citroen, limoen, gember en wat verse munt

Hoe maak je fruitwater?

Was eerst het fruit of de groentes goed af, snij het daarna in grote stukken en ‘kneus’ de stukken waardoor de sappen vrij komen. Doe daarna alles (fruit, groenten en sappen) in het water en laat het zo’n 2 tot 4 uur in de koelkast staan. Geef het goed de tijd zodat de sappen en smaken de tijd hebben in het water te trekken. Daarna heb jij een heerlijk fris fruitwatertje! Schenk het water in je Saywhat Bottle, zodat het ook nog eens de hele dag lekker koud blijft. Zo kan je er het langst van genieten!