Gratis verzending vanaf 40,-

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis!*

Klanten geven ons een 9,4/10

15% korting met code WATER *

Over ons

Wie zijn wij?

Saywhat is een jong en energiek bedrijf gevestigd in Alphen aan den Rijn die zich inzet tegen de plastic soep die jaarlijks veel dieren het leven kost. Onze webshop bestaat uit onze eigen collectie Saywhat Bottles; een duurzame thermofles die jouw drankje tot 24 uur koud en 12 uur warm houdt. Om het nóg leuker te maken is het ook mogelijk om de Saywhat Bottle te laten personaliseren met jouw naam of tekst! Naast onze eigen Saywhat collectie zijn wij gespecialiseerd in het bedrukken en graveren van thermosflessen met logo voor bedrijven als duurzaam relatiegeschenk. Draag bij aan het verminderen van wegwerpplastic en go #plasticfree met onze Saywhat Bottle!

Ons verhaal

Het welzijn van de natuur wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Maar helaas gebeurt er nog veel te weinig om onze wereld te redden. Na onder andere het zien van een treurig filmpje op het nieuws waar een duiker aan het snorkelen is voor de prachtige kust van Bali en omringt wordt door plastic, ging er bij ons een knop om. Hier wilden wij verandering in brengen door actief ons steentje bijdragen. Zoveel prachtige plekken op onze wereld worden verpest door afval, voornamelijk plastic afval. Van de grachten in Amsterdam tot de mooiste stranden in bijvoorbeeld Bali. Plastic zwerfafval is op deze mooie plekken niet meer weg te denken. Niet alleen de natuur wordt hierdoor aangetast, maar ook zeedieren zijn hier de dupe van. Schildpadden die plastic tassen als voedsel aanzien, vogels waarvan de maag vol zit met plastic deeltjes en zeehonden die verstrikt raken in plastic afval… Dit moet veranderen.

Onze mogelijkheden

Hoe Saywhat bijdraagt aan een mooiere wereld

Dat er veel te veel plastic afval op de wereld rond zwerft, is niet alleen slecht voor de natuur en dieren, maar uiteindelijk ook voor de mens. Op verschillende manieren proberen wij met de Saywhat Bottle ons steentje bij te dragen om de wereld steeds een beetje mooier te maken.

De Saywhat Bottle

Uit onderzoek is gebleken dat een persoon gemiddeld zo’n 167 plastic flesjes per jaar gebruikt. Door het gebruik van de Saywhat Bottle kunnen deze plastic flesjes ingeruild worden voor één duurzame thermosfles die jaren mee gaat.

Olive Ridley Project

Het Olive Ridley Project is een organisatie die gewonde schildpadden (mede door plastic zwerf afval en visnetten) en andere zeedieren opvangt en verzorgd totdat ze uiteindelijk weer uitgezet kunnen worden in de natuur. Elke maand doneren wij een percentage van onze omzet naar deze organisatie. Ook hebben wij onze eigen adoptieschildpad Azura. Heb je haar al ontmoet?

World Clean Up Day

Elk jaar wordt de World Clean Up Day georganiseerd: een dag waar we samen met zo’n 180 andere landen de wereld een schoonmaakbeurt geven. Elk jaar organiseren wij op deze dag een Beach Clean Up in Noordwijk. Samen met een grote groep Saywhat Bottle vrijwilligers steken wij de handen uit onze mouwen en ontdoen we het strand, de duinen en de boulevard van heel veel (plastic) zwerfafval.

World Animal Protection

In samenwerking met World Animal Protection Nederland hebben wij een lijn gecreëerd van zeven thermosflessen, elk met een ander dier. Bij aankoop van een van deze Saywhat Bottles doneren wij €5 naar World Animal Protection. Met deze donaties beschermen ze honderdduizenden dieren die slachtoffer zijn van de toeristen industrie, dierenmishandeling, rampsituaties etc.

Duurzaam ondernemen

Ben je op zoek naar een duurzaam en waardevol relatiegeschenk? Saywhat is een milieuvriendelijke, bijzondere en effectieve manier voor je reclame- of promotiecampagne. Promotie door middel van het weggeven van een thermosfles met bedrijfslogo is een waardevol en plezierig geschenk voor je relaties, personeel of klanten. Vanaf 100 stuks kunnen wij thermosflessen bedrukken of graveren met logo of bedrijfsnaam. Daarnaast is de fles bedrukken met een full-print ook een optie. De thermosflessen zijn gemaakt van 100% recyclebaar roestvrij staal en beschikbaar in elke PMS kleur.

Offerte aanvragen