Gratis verzending vanaf 40,-

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis!*

Klanten geven ons een 9,4/10

15% korting met code WATER *

De voordelen van een RVS thermosfles

Onze Saywhat Bottles, duurzame thermosflessen, zijn gemaakt van 304 roestvast staal (RVS). Ook wel bekend als roestvrij staal. RVS is een legering (mengsel) van ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Een materiaal met een hoge corrosiebestendigheid, maar daarnaast heeft een RVS thermosfles nog vele andere voordelen. 

1. Isolerende werking

Een van de voordelen van een RVS thermosfles is de isolerende werking: drankjes blijven tot wel 24 uur koud of tot wel 12 uur warm. Thermosflessen zijn gemaakt van twee verschillende lagen, hiertussen zitten vacuüm getrokken lucht. Hierdoor kan er geen warme of koude lucht uit de fles ontsnappen, enkel wanneer de dop van de fles gedraaid wordt. Daarnaast heeft de buitentemperatuur geen invloed op de temperatuur van de inhoud van de thermosfles.

2. Vrij van schadelijke stoffen

BPA (Bisfenol A) is een schadelijke stof die in veel plastic producten, waaronder plastic flessen, voorkomt. Door te drinken uit deze producten kan je de weekmaker via je drinken binnen krijgen. Vooral wanneer het flesje warm wordt of bij hergebruik wordt de kans dat er BPA vrijkomt groter. In tegenstelling tot plastic flessen, zijn RVS thermosflessen BPA vrij. Daarnaast zijn RVS flessen, gemaakt van culinair roestvast staal, niet reactief. Hierdoor geven ze geen schadelijke en/of giftige stoffen af. Ook niet wanneer ze beschadigd raken of wanneer ze gebruikt worden voor warme dranken. 

3. Verkrijgbaar in verschillende kleuren, formaten en soorten

RVS thermosflessen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Van standaard 500 ml flessen tot 260 ml, 750 ml of 1 liter. Hoe groter de inhoud van de fles is, hoe zwaarder de fles uiteraard wordt. Welke fles het meest geschikt is voor jou, is afhankelijk van waarvoor en wanneer je de fles wilt gebruiken. Ook voor tijdens het sporten zijn deze flessen, in combinatie met een sportdop, ideaal. Daarnaast zijn er meer dan 60 kleuren beschikbaar. Zo is er voor iedereen een geschikte kleur, formaat en soort RVS thermosfles.

4. Geen nare geuren en smaken

Roestvast staal is een zeer hygiënisch materiaal, doordat bacteriën zich niet op het materiaal kunnen hechten. Daarnaast houden RVS thermosflessen geen geuren en/of smaken vast. Echter, het is wel belangrijk om je fles goed schoon te houden. Bacteriën kunnen zich namelijk wel hechten aan de restjes van jouw drankje, waardoor jouw fles toch onfris kan gaan ruiken. RVS thermosflessen mogen niet in de vaatwasser, in plaats daarvan raden we je aan de fles met de hand schoon te maken.  Dankzij de gladde binnenkant zijn deze flessen, zeker in combinatie met een flessenborstel, toch gemakkelijk schoon te maken. 

Help, het smaakt naar metaal!

Hoe zit dat eigenlijk met een metaalsmaak bij RVS thermosflessen? Zeker wanneer je het gewend bent om water te drinken uit plastic flesjes, kan je bij een gloednieuwe RVS thermosfles een “metaalsmaak” waarnemen. We raden je daarom aan om je fles voor het eerste gebruik goed af te wassen met water, voeg hier indien nodig een druppeltje afwasmiddel aan toe. 

5. Duurzame keuze

Tot slot zijn RVS thermosflessen zeer duurzaam. Maar kan je dan niet beter kiezen voor een fles die gemaakt is van gerecyclede materialen, zoals gerecycled plastic? Bij de duurzaamheid van een product kijken we naar verschillende punten. Zo is roestvast staal niet schadelijk tijdens de productie, maar ook niet tijdens gebruik. Daarnaast zijn RVS thermosflessen zeer goed bestand tegen roest, waardoor het product een lange levensduur heeft. Tot slot is roestvast staal, in tegenstelling tot plastic, makkelijk her te gebruiken en 100% recyclebaar. Dit maakt een RVS thermosfles een zeer duurzame keuze!