Gratis verzending vanaf 40,-

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis!*

Klanten geven ons een 9,4/10

15% korting met code WATER *

Je Saywhat Bottle schoonmaken

Dat drinken uit een herbruikbare roestvast stalen (RVS) drinkfles in plaats van een plastic flesje beter is voor zowel jouw gezondheid als die van de natuur, dat wist je waarschijnlijk al. Daarnaast zijn onze Saywhat Bottles ook nog eens handig, kostenbesparend en steun je gelijk het goede doel. Een ander voordeel ten opzichte van plastic flesjes is dat geurtjes en bacteriën niet in roestvast staal kunnen trekken. Bij een Saywhat Bottle heb je dus geen last van vieze geuren en/of smaakjes. Uiteraard is het wel van belang om je thermosfles goed schoon te houden. Hoe je dat doet? Dat lees je hier!

Kan de Saywhat Bottle in de vaatwasmachine?

Wij adviseren om de Saywhat Bottle niet in de vaatwasser te plaatsen, maar met de hand te wassen. Het gebruik van de vaatwasmachine kan lakschade en schade aan het vacuüm in de fles veroorzaken. Hierdoor houdt de thermosfles de drank niet meer 24 uur koud of 12 uur warm.

Hoe maak je jouw Saywhat Bottle schoon?

Wanneer je de thermosfles alleen voor water gebruikt, kan je deze reinigen door de fles minimaal één keer per week om te spoelen met kokend water. Voor het reinigen van de binnenkant van de thermosfles kan je gebruik maken van een duurzame flessenborstel. Vergeet ook niet om ook de dop van de fles goed te reinigen. Laat de fles tenslotte na het schoonmaken goed drogen zonder de dop erop.

 

Je Saywhat Bottle een grondige reiniging geven

Drink je naast water ook andere dranken zoals koffie, thee, melk of frisdranken uit je Saywhat Bottle? Wanneer de thermosfles gebruikt wordt voor koffie en thee kunnen er aanslag en/of geurtjes ontstaan in de fles. Het is daarom belangrijk om de fles en dop eens per week grondig te reinigen, zo blijven er geen bacteriën en/of geurtjes achter in de fles. Er zijn verschillende manieren om je drinkfles goed schoon te maken. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een druppel afwasmiddel en warm water. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat alle zeepresten uit de fles te verwijderen. Deze zeepresten zorgen er namelijk voor dat de groei van bacteriën gestimuleerd wordt. Andere manieren om je thermosfles op een grondige(re) manier schoon te maken is door middel van azijn en warm water of (baking)soda en warm water.

Je Saywhat Bottle schoonmaken met azijn en warm water

Een duurzame manier om je thermosfles schoon te maken is door middel van warm water en en een scheutje azijn. Vul de fles met een scheutje azijn en vul de thermosfles met warm water, schud de fles goed en laat het daarna 10 minuten weken. Het is daarna belangrijk om de fles goed om te spoelen.

We raden je aan om voor het reinigen van de fles gebruik te maken van natuurazijn, doordat het zuurder is resulteert dit in een betere reiniging. Daarnaast is de kans kleiner dat de geur en/of smaak van azijn achterblijven in de fles. Blijven de geur en smaak van azijn toch hangen? Vul de fles dan met warm water en citroensap, laat dit zo lang mogelijk weken en spoel de fles vervolgens om. Ook nu is het belangrijk om de fles zonder dop te laten drogen. Zo heb je weer een fris ruikende Saywhat Bottle!

Je Saywhat Bottle schoonmaken met (baking)soda en warm water

Een andere duurzame manier om je Saywhat Bottle een grondige reiniging te geven is door gebruik te maken van (baking)soda en warm water. Maak eerst je fles schoon met water en een druppel afwasmiddel en vul de fles daarna met warm water en een paar eetlepels (baking)soda. Schud de fles vervolgens goed en laat dit een paar uur weken, spoel de fles daarna goed om. Eventuele bacteriën, resten en geurtjes binden zich aan de (baking)soda, waardoor de fles grondig gereinigd wordt.

Hoe maak je de Saywhat Bottle schoon?