World Animal Protection x Saywhat Bottles

Je plastic flesje in ruilen voor een duurzame drinkfles en tegelijkertijd ook bijdragen aan het welzijn van miljoenen dieren. Sinds vandaag maken wij dit mogelijk! In samenwerking met World Animal Protection (WAP) hebben wij zeven speciale Saywhat Bottles ontwikkeld, elk met een eigen dier. Per verkochte WAP fles doneren wij €5 naar World Animal Protection!

World Animal Protection

World Animal Protection is een internationale organisatie die zich wereldwijd inzet voor een beter welzijn van dieren. Over heel de wereld bieden zij directe (nood)hulp tijdens bijvoorbeeld natuurrampen, geven zij voorlichting over het leed van dieren in bijvoorbeeld de toeristische industrie en werken zij hard aan het verbeteren van wetten en regels voor dieren. Al miljoenen dieren zijn bevrijd van hun kettingen, kleine kooien en andere erbarmelijke leefomstandigheden.

Met de €5 donatie per verkochte World Animal Protection fles doen zij er alles aan om alle dieren over de hele wereld te beschermen. Van de opgesloten varkens in de industriële veehouderij tot het redden van olifanten die dagelijks worden gebruikt voor toeristische ritjes op hun rug. Zo zorgen zij ervoor dat wilde dieren in het wild blijven leven en dieren in de veehouderij een beter leven krijgen.

Samen met World Animal Protection willen wij naar een wereld waarin dierenleed niet meer bestaat, in wat voor situatie dan ook! Help jij mee?

De Saywhat Bottles x World Animal Protection lijn

De speciale Saywhat Bottles x World Animal Protection lijn bestaat uit zeven Saywhat Bottles met elk een ander dier. Achter elk dier schuilt een verhaal. Een verhaal van dierenleed die echt moet stoppen.

Help jij mee?

Samen met jouw hulp zorgt World Animal Protection dat miljoenen dieren een beter leven krijgen, vrij van dierenleed. Help jij ook mee? Ruil plastic flesjes en bekertjes in voor een duurzame drinkfles, kies jouw favoriete World Animal Protection Saywhat Bottle en wij doneren €5 per fles aan World Animal Protection.

Zo zijn we samen op weg naar een wereld zonder dierenleed!

Beer World Animal Protection 500 ml thermosfles

De beer

Wist jij dat er in sommige landen beer-hondengevechten georganiseerd worden? Ze worden gevangen uit het wild, opgesloten en daarna gedwongen om te vechten tegen honden, ter vermaak van mensen. In andere landen worden beren opgesloten in kleine stalen hokken waar dagelijks hun gal wordt getapt. Dit gaat op een wrede en pijnlijke manier. En dat is nog niet alles… Lees hier meer.

Tijger World Animal Protection 500 ml thermosfles

De tijger

Knuffelen of een selfie maken met tijgers in bijvoorbeeld Thailand lijkt heel leuk en onschuldig, maar niets is minder waar. Tijgers worden gevangen, opgesloten en op een harde manier getraind om ongewenst en agressief gedrag af te leren. Dit gaat vaak gepaard met mishandelingen en uithongering. Dit moet stoppen! Help jij de tijger aan een mooi en vrij leven?

De olifant

Ook olifanten worden veel gebruikt als toeristische attractie. Een olifantenritje maken, shows maar ook het wassen van en baden met olifanten. Achter al deze activiteiten schuilt veel dierenleed. Veel van deze olifanten zijn als jong wild olifantje gevangen door stropers. Ook hier gaan dit soort activiteiten vaak gepaard met mishandelingen, uithongering en kleine hokken of korte kettingen.

Walvis World Animal Protection 500 ml thermosfles

De walvis

Wist je dat elk jaar zo’n honderdduizend walvissen en dolfijnen verstrikt komen te zitten in rondzwervende visnetten? Soms slepen zij die nog weken of zelfs maanden met zich mee, waardoor ze uiteindelijk verdrinken door uitputting of verhongeren. Ook lijden ze op een andere manier: zij worden nog steeds gebruikt ter vermaak van mensen. Wat voor dierenleed daar achter schuilt lees je hier.

De ara

Elk jaar worden er duizenden papegaaien uit het wild gevangen genomen, op een wrede manier gekortwiekt, het land uit gesmokkeld en verhandeld op verschillende dierenmarkten. Deze reis is gruwelijk. De dieren worden in krappe kratten vervoerd en hebben geen water of voedsel. Tussen de vangst en verkoop overleeft zelfs tot zo’n 66% de reis niet. En dit allemaal om uiteindelijk bij jou in de woonkamer te kunnen staan als huisdier… Help jij de papegaai?

De leeuw

Duizenden leeuwen worden in gevangenschap gehouden als toeristische attractie. Met kleine welpjes knuffelen, met leeuwen wandelen en met hen op de foto. Maar wat toeristen vaak niet weten, is dat hier heel veel dierenleed achter schuilt. Om leeuwen ongevaarlijk te houden voor toeristen, worden zij eerst fysiek en mentaal gebroken door opsluiting, verhongering en mishandeling. En dat is nog niet alles… Meer over de leeuwen lees je hier.

Het varken

In de industriële veehouderij wordt vaak niet veel gekeken naar het welzijn van de dieren. Zo zitten veel varkens hun hele leven opgesloten in een betonnen hokje waar zij letterlijk hun kont niet kunnen keren, krijgen zij zo’n 30 biggetjes per jaar (3 á 4 keer zo veel dan wilde varkens) en worden de mannetjes varkens vaak zonder verdoving gecastreerd. Voor deze varkens moeten andere regels en wetten komen, zodat zij een beter leven krijgen. Daar kan jij bij helpen!