UPDATE: Azura en Loabi zijn weer thuis!

Een update met goed nieuws! Niet alleen Loabi mocht na een korte periode bij het Olive Ridley Project weer naar huis, maar ook Azura is eindelijk terug naar de grote oceaan.

Azura

De laatste update van Azura is alweer een paar maanden geleden. In onze laatste update over Azura had ze niet alleen een botontsteking, ook was ze getroffen door de plastic vervuiling. In deze update hebben we gelukkig beter nieuws! Het duiken gaat Azura steeds beter af. Waar het haar in de vorige update lukte om twee en een halve minuut onder water te blijven, lukt het haar nu al om drie tot vier minuten onder water te blijven. Hierbij dook ze tot wel vijftien meter diep. Na 2 jaar, 11 maanden en 8 dagen was het eindelijk zo ver: Azura mocht naar huis!

Loabi

In de vorige update over Loabi, het kleinste lid van het Saywhat team, las je over zijn/haar verzakte cloaca. Inmiddels is de verzakking van de cloaca bijna volledig hersteld en ziet Loabi er geweldig uit. Ook eet, drinkt en duikt ze/hij als een echte kampioen! Geen verrassing dus dat het voor Loabi tijd was om naar huis te gaan. Zo was Loabi de laatste patiënt die opgenomen werd in 2021, maar ook de eerste die weer vrijgelaten werd in 2022. Ze/hij heeft in de korte periode bij het Olive Ridley Project een indrukwekkende groei doorgemaakt. Tijdens de vrijlating dook Loabi meteen de diepte in, ze/hij was er helemaal klaar voor!

We zijn blij dat Loabi en Azura weer thuis zijn en hopen dat het hen goed gaat!