MEET LOABI: het kleinste lid van het Saywhat team

Begin januari hebben wij, na de vrijlating van Azura, weer een nieuwe schildpad geadopteerd van het Olive Ridley Project: Loabi. Loabi is een jonge groene zeeschildpad van slechts 10, 5 cm groot en is hiermee het kleinste lid van het Saywhat team! Wist jij trouwens dat Loabi liefde betekend?

Meet Loabi

Opgenomen: 28 december 2021

Geslacht: Onbekend

Lengte: 10,5 cm

Gewicht: 0,137 kg

Soort: Groene zeeschildpad

Gevonden: North Malé Atoll

Loabi werd gevonden bij de technische aanlegsteiger op de luchthaven van Malé. Hij/zij dreef en had een abnormale achterkant, dat deze kleine schildpad hulp nodig had was direct duidelijk. Loabi heeft een verzakte cloaca, een zeldzame aandoening. Dit wordt meestal veroorzaakt door infecties, parasieten, verstoppingen of een combinatie hiervan. Het is onduidelijk waardoor dit veroorzaakt is, maar het is vrij ernstig en zal gerepareerd moeten worden.

Inmiddels gaat het goed met Loabi. Ze/hij heeft het naar haar/zijn zin in het Rescue Center, is actief en helder en eet enorm goed. Ze hebben geprobeerd de verzakking van de cloaca medisch te verhelpen. De verzakking verbeterd met de dag en is al aanzienlijk minder geworden, goed nieuws dus. Loabi heeft nog wel wat meer tijd en zorg nodig voor de verzakking volledig hersteld is. Hopelijk is ze/hij snel voldoende hersteld om weer terug de wildernis in te gaan!

Volg Loabi op ons Instagram account!

Heb jij al kennis gemaakt met onze andere adoptie schildpadden van het Olive Ridley Project?