Gratis verzending vanaf 40,-

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis!*

Klanten geven ons een 9,4/10

15% korting met code WATER *

De Saywhat Bottle bereid je voor op de toekomst

Nederland staat al jaren hoog in de top 10 van landen waar de meeste koffie gedronken wordt. Er worden dagelijks ongeveer 19 miljoen papieren koffiebekers, voorzien van een laagje plastic, na éénmalig gebruik weggegooid. Een groot deel hiervan komt als zwerfafval in het milieu terecht. Bekertjes staan dan ook in de top 10 van het meest gevonden zwerfafval.

Om de plasticsoep in zee te verminderen, heeft de overheid begin 2021 maatregelen getroffen. Zo is er een verbod op plastic wegwerpartikelen zoals roerstaafjes en rietjes en zit er nu ook € 0,15 statiegeld op plastic flesjes tot 1 liter. Ook is het vanaf juli 2021 verplicht om kartonnen bekers die een plastic laagje bevatten te voorzien van een markering. Deze markering bestaat uit een rood en wit vlak met de tekst “PRODUCT BEVAT PLASTIC”. Tot slot komt er vanaf 1 januari 2023 ook een verbod op plastic voedselverpakkingen van producten die zonder bereiding gegeten of gedronken kunnen worden. Waaronder de papieren koffiebekertjes.

“De vervuiler betaalt”

Koffiebekers op kantoor moeten vanaf 1 januari 2023 afwasbaar zijn, of in ieder geval 75% moet worden gerecycled. Daarnaast moet je vanaf 2024 gaan betalen voor wegwerpplastic. Dit betekent dat je, net als voor plastic tasjes, een vergoeding moet gaan betalen voor onder andere koffiebekers. Een andere oplossing hiervoor is het gebruik van herbruikbare bekers. Je bent dus als consument goedkoper uit wanneer je je eigen herbruikbare koffiebeker meeneemt.

De Saywhat Coffeemugs To Go zijn duurzame en herbruikbare koffiebekers. Deze dubbelwandige koffiebekers zijn gemaakt van roestvast staal (RVS), waardoor je koffie tot wel 8 uur warm blijft. Daarnaast is RVS gemakkelijk schoon te maken en houd het geen geuren en/of smaken vast. Dit maakt het gebruik van plastic of papieren koffiebekertjes overbodig. Zo ben je met de herbruikbare koffiebekers van Saywhat helemaal voorbereid op de toekomst!