Clean Up Zegerplas 2021 | Terugblik + Toffe Goodiebags!

Clean Up Zegerplas 2021

Om 9:30 stonden we bij Sunset Beach Bar klaar om de vrijwilligers met open armen te ontvangen. De afvalgrijpers en vuilniszakken stonden klaar, de zon scheen en de Zegerplas was helemaal klaar voor een schoonmaakbeurt!

De vrijwilligers druppelde binnen, de afvalgrijper en vuilniszakken werden uitgedeeld en we konden aan de slag.

TOP 5 MEEST GEVONDEN AFVAL

Helaas zijn wij erg veel afval tegen gekomen. De top 5 meest gevonden afval:

– Sigaretten
– Plastic flesjes
– Mondkapjes
– Etensverpakkingen (zoals McDonalds verpakkingen)
– Bekertjes en blikjes

We hebben er met zijn allen alles aan gedaan om zo veel mogelijk afval te verzamelen en we mogen trots zijn op het resultaat! We hebben namelijk binnen 2 uur (!) maar liefst 90 kg afval verzameld. Na afloop werd iedereen beloond met een drankje gesponsord door Sunset Beach Bar.

Nadat de kilo’s afval waren geteld, de zakken ingeleverd waren en de winnaars bekend waren gemaakt, moesten wij helaas weer afscheid nemen van iedereen. Als bedankje kreeg iedereen een toffe goodiebag mee naar huis. En degene die het meeste afval heeft verzameld? Die heeft een extra goed gevulde goodiebag mogen ontvangen.

Goodiebags

Wij hebben de handen ineengeslagen met andere (duurzame) bedrijven om, als bedankje voor de vrijwilligers, een toffe goodiebag in elkaar te zetten. Elke goodiebag heeft een andere inhoud. Benieuwd naar de inhoud ervan? Lees snel verder!

MOYU is een duurzaam bedrijf dat zich inzet tegen papierverspilling om zo bossen te redden en nieuwe ecosystemen te creëren. De boekjes van MOYU zijn gemaakt van steenpapier, voor de productie hiervan is géén water en hout nodig. Hiervoor hoeven dus geen bomen gekapt te worden, zo red je een stukje natuur en leef je een stuk duurzamer!

MOYU heeft een toffe Smart Shopping List, een pen en leuke stickers bijgedragen aan de goodiebag. Zo hoef je nooit meer papier te verspillen aan een boodschappenlijstje!
Bekijk het assortiment van MOYU.

Bekijk het assortiment van MOYU.

Origanic

Origanic is merk dat mooie, unieke en natuurlijke cosmetica producten verkoopt in zowel Nederland en België. Ze ondersteunen de mens en de natuur zo goed mogelijk door enkel huidvriendelijke en natuurlijke producten te promoten.

Voor de goodiebags van de winnaars heeft Origanic een Mokosh | Raspberry Seed Oil 12ml geleverd. Een koudgeperste frambozenzaadolie die te gebruiken is voor het gezicht, lichaam, haar en nagels.

Bekijk het assortiment van Origanic.

 

 

Shampoo Bars

Plasticvrij douchen, dat is de missie van Shampoo Bars. Met hun frisse Shampoo Bar, vervang je tot wel 3 plastic shampoo flessen.

Van Shampoo Bars hebben wij de heerlijke Shampoo Bar Meloen mogen ontvangen voor in de goodiebag om onze deelnemers kennis te laten maken met plasticvrij douchen.

Bekijk het assortiment van Shampoo Bars.

Smyle

Smyle zet zich in voor het plasticvrij tandenpoetsen. Iets wat we dagelijks doen (hopelijk) waardoor er elk jaar 1,5 miljard plastic tandpasta tubes op stortplaatsen belanden en in onze oceanen! Hun eerste stap: heerlijke Tandpasta Tabs. Geen plastic, geen chemicaliën, geen bullsh*t.

Smyle heeft dan ook deze Tandpasta Tabs aangeleverd voor de goodiebags. Met deze voorraad kan je tot wel twee weken plasticvrij poetsen. En de winnaars? Die kunnen met hun voorraad een maand lang plasticvrij poetsen!

Bekijk het assortiment van Smyle.

Beewise

De oprichtster van Beewise, Carina, werd overweldigd door het afval dat ze elke dag produceerde. Een gebrek aan duurzame producten in de winkels maakte het moeilijk om hier verandering in te brengen. Daarom besloot ze er iets aan te doen: milieuvriendelijke producten voor iedereen beschikbaar maken.

Beewise heeft voor de goodiebag fijne Bamboe Tandenborstels geleverd als cadeautje voor de deelnemers. Zo poets jij dus nog beter plasticvrij je tanden!

Bekijk het assortiment van Beewise Amsterdam.

ZoZero

ZoZero is een online winkel voor #zeroplastic en #zerowaste producten. Geboren uit de ambitie om het gebruik van plastic wegwerpartikelen te verminderen en anderen daarbij te helpen. Hun slogan is dan ook ‘Break Free From Plastic!’

Voor de degene die het meeste afval heeft opgehaald heeft ZoZero een Stoer Starterspakket aangeboden in de goodiebag. Hiermee heb je in één keer wat je nodig hebt voor een plasticvrij leven!

Bekijk het assortiment van ZoZero. 

Loofy's

Loofy’s zet zich in voor een plasticvrij en stijlvolle badkamer. Hiermee proberen ze anderen te inspireren om stappen te zetten plasticvrij te zijn. Het doel hiermee is versneld van al het overbodige plastic af te komen.

In de goodiebag zat namens Loofy’s een Body Bar en de winnaars kregen er ook wat leuke zeepzakjes bij!

Bekijk het hele assortiment van Loofy’s. 

Brandt

Duurzame, handgemaakte sojakaarsen; dat is Brandt Kaarsen. Het maken ervan gebeurt met precisie en zorg, van het voorbereiden van de kaars tot aan het labelen. Met deze plantaardige kaarsen laat jij je huis weer ultiem fris ruiken.

Brandt Kaarsen heeft voor de goodiebag van de winnaars een heerlijke Sojakaars geleverd.

Bekijk het assortiment  van Brandt Kaarsen.

Nature Bar

Nature Bar is een ode aan de natuur en geboren uit het verlangen om beter voor onszelf en de natuur te zorgen. Samen met lokale ondernemers gaan ze verspilling tegen en werken ze aan een circulaire economie. De natuurlijke zepen bevatten een circulair kerningrediënt of zoals Nature Bar het noemt, een magisch ingrediënt.

Nature Bars heeft door middel van een Sinaasappel- & Calendulazeep Body Bar de winnaars bedankt voor het meehelpen!

Mook Stories
Een webshop met duurzame producten, producten met een verhaal en creatieve mensen; dat is Mook Stories. Hiermee willen ze het belang van kleine ondernemingen en de duurzaamheid van producten die niet in verre landen in massa producties worden geïmporteerd toelichten.

Mook Stories heeft bijgedragen aan de goodiebag door een leuke Fotokaart van de Oceaan en voor de winnaar een Duurzaam A5 walvissen Notitieboekje!

Bekijk het assortiment van Mook Stories.

Intenz

Intenz is een merk van VDE plant, een echt familie bedrijf, gevestigd in het mooie landelijke Woubrugge. De mooiste tropische planten voor de consumenten in huis leveren zij! Het hele jaar door kweken zij op milieuvriendelijke wijze kamerplanten. Zo vinden ze het belangrijk om met respect met de omgeving om te gaan en doen ze er veel aan om het milieu niet te belasten.

Om de goodiebag wat groenkleuriger te maken, hebben wij een schattige Intenz Tube (een plantje in glas) mogen toevoegen!

Bekijk het assortiment van Intenz.

MBRC
De producten van MBRC The Ocean zijn gemaakt van gerecycled plastic afval zoals oude visnetten en gerecyclede PET-flessen. Maar liefst 15% van de productverkoop wordt gedoneerd aan de MBRC the Ocean Foundation. Een goed doel voor de plastic soep dus!

Van hen hebben wij enkele Sleutelhangers gemaakt van plastic afval mogen ontvangen voor in de goodiebag.

Bekijk het assortiment van MBRC The Ocean.

Ineffable Skincare

Ineffable Botanical Skincare is een familiebedrijf dat zich richt op het bieden van het beste voor uw huid. Huidverzorging zoals de natuur het bedoeld heeft; vegan, handgemaakt, duurzaam, plasticvrij en zero waste.

Van dit duurzame huidverzorigingsmerk hebben wij een paar heerlijke Lippenbalsem XL mogen ontvangen. Zo heb je dus nooit meer droge lippen!

Bekijk het assortiment van Ineffable Skincare.

Bites We Love
Bites We Love maakt gezonde snacks op basis van noten en bonen. Hun doel is simpel: jou helpen om gezonder te snacken met lekkere bites waar je je goed bij voelt.

Om onze deelnemers te voorzien van een snack hebben wij de Crunchy Peas Smoked Paprika mogen ontvangen van Bites We Love! Gezond en lekker!

Bekijk het assortiment van Bites We Love.

Pineut

Een uit de hand gelopen hobby: dat is Pineut. Een webshop die je stimuleert om zelf de keuken in te stappen door het simpel te maken!

In de goodiebag hebben wij een leuke Soep Starterpakket mogen toevoegen voor de deelnemers. Hoe leuk!

Bekijk het assortiment van Pineut.

De Smaak Specialist

De Smaakspecialist ontwikkelt, produceert en distribueert duurzame levensmiddelen. Ze geloven oprecht in de kracht van biologische voeding en haar positieve invloed op de gezondheid van de mens en de wereld. En dat blijkt uit hun producten.

We hebben de BioToday Snackbox mogen verdelen in de goodiebags om jullie kennis te laten maken met de heerlijke biologische snacks.

Bekijk het assortiment van De Smaak Specialist.

Namens het Saywhat Team willen we iedereen enorm bedanken voor de bijdrage aan de goodiebags!

Ook de vrijwilligers willen wij nogmaals bedanken voor de inzet en gezelligheid. De natuur en wij zijn jullie enorm dankbaar voor het opruimen van de natuur in en rondom de Zegerplas. Geniet van jullie Goodiebag en hopelijk tot de volgende Clean Up!