Betaal achteraf met Klarna

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis!

Gratis verzending vanaf 50,-

Klanten geven ons een 9,3/10

 

 

 5 chocolademelk recepten

Met de winter in volle gang, is er niets zo lekker als een goede kop chocolademelk. In deze blog delen we vijf eenvoudige recepten om je warm te houden tijdens de koude dagen. Of je nu houdt van de klassieke smaak of zin hebt in iets nieuws, deze recepten zijn snel, gemakkelijk en heerlijk.  

Recept 1: Roze chocolademelk

Als je zin hebt om een echt feestje op tafel te zetten, dan is de roze chocolademelk iets voor jou! Heel leuk om met kinderen te maken, om te serveren op een babyshower of om mee uit te pakken tijdens de feestdagen. Je maakt hem niet met kleurstof, maar met ruby chocolade.

 

Ingrediënten

  • 50 milliliter volle melk
  • 50 gram ruby chocolade
  • 1 eetlepel vanillesuiker (optioneel)

 

Bereiding 

Snijd de chocolade fijn of gebruik callets. Doe samen met de suiker in een mooie mok. Verwarm de melk tot hij bijna kookt. Schenk de warme melk in de mok, wacht even tot de chocolade gesmolten is en mix het geheel dan goed door.

 

 

Recept 2: Witte chocolademelk

Neem nou deze warme witte chocolademelk waarbij een vleugje kaneel zorgt voor wat diepgang.

 

Ingrediënten (4 pers)

  • 400 gr witte chocolade
  • 700 ml melk
  • 4 kaneelstokjes
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 0,5 tl vanille extract

 

Bereiding 

Doe de melk, het vanille extract en kaneel (stokjes) in een steelpannetje. Breek de witte chocolade in stukken en voeg toe. Zet op halfhoog vuur en laat de chocolade al roerende smelten. Warm nog eens twee minuten door totdat de melk goed kookt. Verdeel de witte chocolademelk over 4 mokken.

Recept 3: Amaretto-choco met kaneel 

Warme chocolademelk met amaretto en kaneel. Maak het af met zelfgeklopte room en een snufje cacaopoeder voor de finishing touch. Verwennerij voor bij de open haard!

 

Ingrediënten

  • 800 ml halfvolle chocolademelk
  • 1 Kaneelstokje
  • 75 ml amaretto (drank)
  • 125 ml Slagroom
  • 2 el suiker
  • 1 cacaopoeder (om te strooien)

 

Bereiding 

Breng de chocolademelk met het kaneelstokje tegen de kook aan. Zet het vuur laag en laat de chocolademelk met de kaneel 5 min. trekken. Verdeel intussen de amaretto over de hittebestendige glazen. Klop de slagroom met de suiker lobbig. Schenk de amaretto-choco in de glazen. Schenk de room via de bolle kant van de lepel voorzichtig op de chocolademelk. Bestrooi met een beetje cacaopoeder.

Recept 4: Warme chocolademelk de luxe

Deze warme chocolademelk de luxe is de ultieme verwennerij: pure chocolademelk, veel melk en slagroom en een topping van Oreo-koekjes en karamelsaus. Wauw!

 

Ingrediënten

  • 800 ml volle melk
  • 1 vanillestokje in de lengte opengespleten
  • 4 el slagroom + 100 ml extra als garnering
  • 150 g extra pure chocolade in stukjes gehakt
  • 4 el cacaopoeder
  • 4 tl rietsuiker
  • 1 el kristalsuiker
  • Koekjes maar keuze bv. Oreo’s
  • Karamelsaus

 

Bereiding

  1. Doe de melk met het vanillestokje en de slagroom in een steelpan. Verhit tot de melk tegen het kookpunt aanzit. Zet dan op je kleinste pit en laat 5 minuten trekken, zonder dat je de melk laat koken. Haal het vanillestokje uit de melk.
  2. Smelt intussen de pure chocolade in de magnetron of au bain-marie tot een vloeibare massa.
  3. Zet 4 bekers klaar en doe in elke beker 1 eetlepel cacaopoeder en 1 theelepel rietsuiker. Schenk in elke beker een kleine scheut hete melk en roer met cacaopoeder en suiker tot een papje. Giet de hete melk bij de gesmolten chocolade en roer tot een glad geheel.
  4. Klop de 100 ml slagroom stijf met een lepel kristalsuiker.
  5. Verdeel het chocolademelkmengsel over de bekers, roer nogmaals goed door doe de slagroom er op en garneer met koekjes en karamelsaus.

Recept 5 : Warme chocolademelk met sinaasappel

Een heerlijk zelfgemaakte chocolademelk met een vleugje sinaasappel, dit maakt de smaak net wat verfrissender.

 

Ingredienten (4 pers)

  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels volle melk
  • 200 gram extra pure chocolade
  • 1 toef toef slagroom

 

Bereiding

  1.  Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers deze uit
  2. Roer in een kommetje het cacaopoeder met het sinaasappelsap tot een glad papje.
  3. Breng de melk in een pan aan de kook en roer het cacaomengsel erdoor.
  4. Voeg de chocolade toe en laat het al roerende smelten tot het een schuimige drank wordt.
  5. Schenk de chocolademelk in bekers en spuit er een flinke toef slagroom op
  6. Garneer met de sinaasappelrasp.

Op zoek naar nog meer lekkere recepten? Volg ons ook op Instagram om nooit meer een recept te missen!