AZURA UPDATE: Hoe gaat het met haar?

Zoals de meeste van jullie weten hebben wij afgelopen juni een schildpad geadopteerd van het Olive Ridley Project: Azura! Hoewel wij af en toe updates geven op onze Instagram, leek het ons ook leuk om een uitgebreidere update te geven via een blogpost. Onze contactpersoon Minnie heeft een erg leuke update geschreven over hoe het nu gaat met Azura!

Azura Update September 2020

Azura doet het goed! Ze blijft drijvend, maar gelukkig is het een vrij symmetrisch drijfvermogen. Dit betekent dat ze geen moeite heeft om rond te zwemmen, aangezien beide kanten gelijk zijn. Ze blijft ongeveer op hetzelfde drijfvermogen als eerst. Het goede nieuws is dat we nu een volledig team hebben. We kunnen haar dus vaker mee nemen om te zwemmen in de zee! Ze zal later deze week of volgende week röntgenfoto’s laten maken. Zo kunnen wij de situatie in haar lichaamsholte opnieuw beoordelen. Het is onwaarschijnlijk dat we iets specifieks zullen doen, maar het is altijd goed om te weten wat er aan de hand is.

Azura in de grote tank!​

We hebben haar zondag meegenomen om in de zee te zwemmen en ze deed het heel goed. Ze heeft ongeveer 15 minuten nodig om haar achterste flippers los te maken en op gang te komen. Maar als ze dat eenmaal doet, lijkt ze er echt van te genieten. Deze keer schokte ze me zelfs door waarschijnlijk ongeveer 2 meter te duiken! Ik had niet verwacht dat ze het zou doen, dus ik slikte uiteindelijk een snorkel vol water in terwijl ik naar beneden dook om haar te halen. De volgende keer dat we haar meenemen, zullen we onze stagiair Jinaad bij ons hebben die kan vrijduiken tot ongeveer 15 meter. Ik denk niet dat ze zo ver naar beneden zal komen, maar het betekent in ieder geval dat we haar zo ver kunnen laten gaan als ze zou willen en haar kunnen terughalen.

Ze is begin deze week verhuisd naar de grote bak, waar ze goed gebruik van maakt. Ze geniet van zwemmen rondom de omtrek. Ik heb gemerkt dat ze soms oefent met duiken, dus het zal goed voor haar zijn. Ze gaat lager in de waterkolom eten krijgen, wat betekent dat ze nog meer moet oefenen met duiken. Ze is erg gemotiveerd voor eten, dus het zal hopelijk werken om haar aan te moedigen.

Azura geniet van haar speelgoed!​

Wij zijn erg blij dat het goed gaat met Azura en hopen dat wij haar nog zoveel mogelijk kunnen steunen tijdens haar verblijf in het Olive Ridley Rescue Centre! Met behulp van een aankoop van de Saywhat Bottle, draag jij ook je steentje bij aan hulp voor Azura en een schonere oceaan.

Wil je meer weten over Azura? MEET AZURA: het nieuwste lid van het Saywhat team!