Al jouw vragen over een thermosfles beantwoord

Waar wordt een thermosfles van gemaakt?

De Saywhat Bottle wordt gemaakt van 304 roestvast staal (RVS). 304 roestvast staal is een austentisch roestvast staal soort heeft een hoge corrosiebestendigheid, bovendien isoleert het materiaal goed en is het gemakkelijk schoon te maken. Een RVS thermosfles gaat bij goed gebruik en onderhoud tot wel jaren mee en is daarnaast gemakkelijk te recyclen. Dit maakt een RVS thermosfles een zeer duurzaam product. 

Wat is een thermosfles/ wat doet een thermosfles?

Een thermosfles bestaat eigenlijk uit twee flessen: een buiten- en een binnenfles. Tussen deze twee lagen zit vacuüm getrokken lucht. Doordat de binnenfles niet in aanraking komt met de buitentemperatuur heeft dit geen invloed op de temperatuur van de drank in de fles. Hierdoor blijft je drankje in de Saywhat Bottle tot wel 24 uur koud of tot wel 12 uur warm

Wat weegt een thermosfles?

Een thermosfles is natuurlijk zwaarder dan een (plastic) wegwerpflesje. Maar hoe zwaar dan? De Saywhat Bottle is verkrijgbaar in verschillende formaten, met ieder hun eigen gewicht. De 260 ml weegt 225 gr, de 500 ml 300 gr, de 750 ml 410 gr en de thermosfles met de inhoud van 1 liter weegt 500 gr.

Welke thermosfles is geschikt voor mij? 

Thermosflessen zijn er in verschillende soorten en maten. Onze Saywhat Bottles zijn verkrijgbaar in vier verschillende formaten: namelijk de 260 ml, 500 ml, 750 ml en de 1 l. De meest verkochte Saywhat Bottle is de 500 ml, hiervan hebben wij tevens de meeste kleuren en prints in ons assortiment. De 260 ml wordt bijvoorbeeld weer veel door kinderen gebruikt. 

Hoe reinig je een thermosfles?

Wanneer je de Saywhat Bottle alleen voor water gebruikt, kun je de fles schoonmaken door deze minimaal één keer per week om te spoelen met kokend water. Drink je niet alleen water, maar ook andere dranken uit de Saywhat Bottle zoals koffie, thee, melk of frisdranken? Dan is het belangrijk eens per week de fles en de dop ook grondig te reinigen met behulp van heet water en (baking)soda of heet water en azijn. Hoe je dat doet lees je hier!

Welke thermosfles is geschikt voor baby’s en (baby)voeding?

Voor de baby’s onder ons hebben wij een Baby Tumbler in ons assortiment. In deze drinkbeker, speciaal voor kinderen, blijft het drankje tot wel 6 uur warm of tot wel 12 uur koud. Babyvoeding kan daarnaast ook gemakkelijk in de Saywhat Bottle meegenomen worden, hierin blijft de voeding tot wel 12 uur warm of tot wel 24 uur koud

Wat kan er in de thermosfles? 

Waarvoor is de Saywhat Bottle niet geschikt? Onze thermosflessen zijn geschikt voor vrijwel alle soorten dranken. Denk aan koffie, thee, water, melk en soep. Ook koolzuurhoudende dranken kunnen in de Saywhat Bottle. Denk er bij koolzuurhoudende dranken wel aan dat je de fles niet helemaal voldoet en tot zo’n 15% tot 20% leeg houdt. Dit komt door de druk die zich opbouwt in de fles. 

Welke thermosfles is geschikt voor onderweg?

Saywhat thermosflessen zijn ideaal voor onderweg. Ze zijn lekvrij en houden je drankje tot wel 12 uur warm of tot wel 24 uur koud. Zo heb je nooit meer koude thee of lauw water. Ook onze koffiebekers zijn ideaal voor onderweg. Deze bekers houden je koffie tot wel 4 uur warm!

Is de thermosfles BPA- en plasticvrij?

Onze duurzame Saywhat Bottles zijn gemaakt van 304 roestvast staal (RVS). Onze thermosflessen zijn hierdoor volledig plastic- en BPA-vrij. BPA is een chemische stof die in veel producten, voornamelijk gemaakt van kunststof, voorkomt. 

Is het mogelijk om een thermosfles te personaliseren met naam?

Wist je dat het bij Saywhat Bottles mogelijk is om je thermosfles te laten personaliseren met naam of tekst? De naam of tekst komt door middel van laser gravering op de Saywhat Bottle. De machine lasert de naam/tekst weg uit de coating van de thermosfles, waardoor de zilveren kleur van het RVS zichtbaar wordt. Hierbij heb je keuze uit verschillende lettertypes en -groottes.

Is het mogelijk een thermosfles te personaliseren met logo?

Jouw bedrijfslogo op een thermosfles? Ook dat is mogelijk. Een thermosfles met logo is het ideale relatiegeschenk. Hierbij het je keuze uit graveren en bedrukken. Graveren is mogelijk vanaf 5 stuks, bedrukken is mogelijk vanaf 50 stuks. Wil je ook nog de namen van je personeel of relaties op de thermosfles? Ook dat is mogelijk, vraag ons naar de mogelijkheden!

Welke thermosfles en beker moet ik kiezen? 

Bij veel thermosflessen dient de dop tevens als beker. Bij de Saywhat Bottle is dat niet mogelijk. Wat wij wel hebben is een bijpassende beker: onze Tumbler. Zo kun je warme of koude dranken meenemen in de Saywhat Bottle en drinken uit onze Tumblers. Zo heb je alsnog een beker waar je uit drinkt, in plaats van uit de thermosfles zelf. Ook deze Tumbler is dubbelwandig en zorgt ervoor dat je drankje tot wel 6 uur warm of tot wel 16 uur koud blijft. Dankzij de deksel, met schuifsysteem, is de Tumbler volledig af te sluiten.