RECEPTEN: 6 warme drankjes voor de herfst!

De herfst is al goed aanwezig in Nederland. Tijd om lekker met een dekentje op de bank te Netflixen met je favoriete herfstdrankje. Hierbij 6 lekkere recepten voor een warm herfst drankje!

RECEPT #1: Warm herfstdrankje

BENODIGDHEDEN
  • 500 ml Ocean Spray cranberry classic
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 steranijs
  • 1 sinaasappel
BEREIDING
  1. Doe de cranberrydrink met de kaneelstokjes en steranijs in een steelpan. Breng aan de kook en zet het vuur dan uit. Laat 5 min. staan.
  2. Snijd ondertussen 4 plakjes (per 2 personen) van de sinaasappel. Neem de steranijs uit het herfstdrankje.
  3. Verdeel het drankje met de kaneelstokjes over 2 glazen en voeg aan elk glas 2 plakjes sinaasappel toe (per 2 personen).

RECEPT #2: Nutella Ijskoffie

BENODIGDHEDEN
  • 5 eetlepels Nutella
  • 165 ml Zonnatura hazelnoot rijst drink
  • 30 gram ongebrande hazelnoten
  • 15 ijsklontjes
  • 100 ml Perla espresso forte
BEREIDING
  1. Laat de helft van de nutella met 1/10 van de hazelnootdrink in 1 minuut op laag vuur smelten in een steelpan. Verdeel de gesmolten Nutella over de binnenkant van de glazen.
  2. Hak ondertussen de hazelnoten fijn. Rooster de noten 2 minuten in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur.
  3. Doe de ijsklontjes, de espresso, de rest van de hazelnootdrink en de rest van de Nutella in een blender. Verdeel de ijskoffie over de glazen of Saywhat Bottle. Garneer met de geroosterde hazelnoten.

RECEPT #3: Pumpkin Spice Latte

BENODIGDHEDEN
  • 500 ml volle melk
  • 300 gram pompoen
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 1 theelepel pompoenkruiden
  • 120 ml sterke espresso
BEREIDING
  1. Maak van tevoren de pompoenpuree door het stuk in blokjes te snijden en ongeveer een halfuurtje te roosteren in een voorverwarmde oven op 200 graden. Pureer met een staafmixer of blender en zeef de massa zodat je een fijne, een tikje dunne puree krijgt.
  2. Meng vervolgens de kruiden met elkaar en verwarm de melk samen met twee eetlepels puree en suiker op middelhoog vuur. Verwarm al roerend totdat het bijna kookt, maar net niet. Haal de pan van het vuur en roer er de vanille en kruiden door.
  3. Giet het mengsel in een blender en blend op de hoogste stand. Hierdoor wordt de melk lekker luchtig en verdeel over twee mokken. Giet de koffie erbij vanaf de zijkant, zodat de melk mooi luchtig blijft. Serveer met slagroom of extra kruiden!

RECEPT #4: Chai Latte

BENODIGDHEDEN
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 5 kruidnagels
  • 4 kardemompeulen
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 steranijs
  • 600 ml water
  • 1 cm gember
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 2 eetlepels zwarte thee
  • 170 g bruine suiker
BEREIDING
  1. Rooster de kruiden (behalve de gember en de nootmuskaat) in een droge, grote koekenpan gedurende 2 minuten op laag vuur. Haal de pan van het vuur en laat de kruiden afkoelen.
  2. Maal de kruiden grof in een vijzel of een hakmolen.
  3. Voeg het water, de kruiden, de gember en de nootmuskaat toe in een diepe pan en laat 20 minuten zacht sudderen. Laat het mengsel niet koken anders wordt het te bitter.
  4. Haal de pan van het vuur en voeg de zwarte thee toe. Laat de thee 10 minuten trekken. Haal dan het mengsel door een vergiet en vang op.
  5. Voeg de suiker toe en breng het mengsel aan de kook. Laat alles 5 tot 10 minuten zonder deksel sudderen.
  6. Laat het even afkoelen en giet het in je Saywhat Bottle!

RECEPT #5: Creamy Mocha Hot Chocolate

BENODIGDHEDEN
  • 1 kop vers gebrouwen koffie
  • 1 pakje kokosnootmelk
  • 2 eetlepels cacaopoeder, gezeefd
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • snufje grof zeezout
BEREIDING
  1. Klop de koffie en de kokosnoot melk samen op in een pot. Verwarm het mengsel en zet vervolgens het gas zo laag mogelijk.
  2. Zeef de cacaopoeder door het mengsel en meng het ondertussen kloppend door, zodat er geen klonten ontstaan.
  3. Klop vervolgens een beetje ahornsiroop en een beetje zout in het mengsel.
  4. Verwijder de pot van het fornuis en voeg het vanille-extract toe.

RECEPT #6: Warme Witte Chocolade Melk

BENODIGDHEDEN
  • 4 dl volle melk
  • 75 gram witte chocolade, in blokjes
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Mespunt kaneel
  • Slagroom (voor garneren)
BEREIDING
  1. Doe de melk, chocolade, vanillesuiker en kaneel in een steelpan
  2. Laat op laag vuur onder af en toe roeren warm worden tot de melk heet is en de chocolade gesmolten.
  3. Verdeel de chocolademelk over twee bekers of glazen en garneer met de slagroom en een snufje kaneel.

Benieuwd naar nieuwe recepten? Bekijk de 10 lekkerste recepten voor fruitwater of volg ons op Instagram.