Saywhat beach cleanup 2020 Noordwijk

Op zaterdag 19 september 2020 was het World Cleanup Day, een dag waarop mensen zich inzetten tegen zwerfafval. Saywhat Bottles heeft deze dag een beach cleanup georganiseerd op het strand van Noordwijk. Een zeer geslaagde ochtend en wat hebben we geluk gehad met het weer! Samen met 35 vrijwilligers hebben wij het strand, de duinen en de boulevard weer een stuk schoner gemaakt. Lees snel verder om erachter te komen welke gekke dingen we hebben gevonden en andere feitjes van de dag!

Om 9:30 stond het team klaar om onze vrijwilligers met open armen te ontvangen. De afvalgrijpers en vuilniszakken stonden klaar voor gebruik en het strand was toe aan een grote schoonmaakbeurt. De vrijwilligers kwamen langzaam binnen druppelen, wat was iedereen enthousiast. Wat een diverse groep mensen hebben we mogen ontvangen: van vriendinnen, moeders met kleine kinderen tot gehele gezinnen. Allemaal, stuk voor stuk, toppers! Na een welkomstpraatje werden de afvalgrijpers uitgedeeld, tijd om aan de slag te gaan.

 

Top 5 meest gevonden afval

Helaas zijn wij erg veel afval op het strand tegen gekomen. Onze top 5 meest gevonden stuk afval zijn:

  1. Sigarettenpeuken
  2. Babydoekjes
  3. Plastic verpakkingen (bijvoorbeeld van rietjes)
  4. Flessendoppen
  5. Visnetten

Bijzondere stukken afval

Naast veelvoorkomende stukken afval hebben we ook enkele bijzondere stukken gevonden, zoals:

  1. Een kledinghanger
  2. Een bh
  3. Een bankpas
  4. Een zonnebril
  5. Kinderknuffels

Gelukkig hebben onze toppers alles eraan gedaan om zoveel mogelijk afval op te halen! Jullie mogen erg trots zijn op wat jullie binnen twee uurtjes (!) hebben opgeraapt. Na afloop werd iedereen beloond met een hapje en een drankje. De verhalen werden rondverteld, er werd afscheid genomen en iedereen kreeg als bedankje nog een Saywhat Bottle mee naar huis. Die was door iedereen hard verdiend!

Nogmaals willen wij van het Saywhat Team iedereen bedanken voor de inzet en gezelligheid. Wij en de natuur zijn iedereen erg dankbaar voor het schoonmaken van het strand, de duinen en de boulevard. Geniet van de Saywhat Bottle en hopelijk tot volgend jaar!