RECEPTEN: 8x verse thee!

Het is weer bijna winter: de dagen worden korter, de temperatuur daalt flink en het wordt weer tijd voor dekentjes en warme drankjes. Daarom hebben wij speciaal voor de theeliefhebbers 8 verse thee recepten. Gemaakt van voornamelijk natuurlijke ingrediënten, waardoor je ook nog eens afval bespaart. Neem de thee mee in je Saywhat Bottle en houd je drankje tot wel 12 uur warm!

Toch meer een koffiedrinker? Lees dan ook: RECEPTEN: 10x speciale koffie!

Recept #1: Verse gemberthee met citroen

BENODIGDHEDEN
  • 250 ml gekookt water
  • Verse gemberwortel
  • 1 citroen
BEREIDING
  1. Snijd de citroen en gember in dunne plakjes. Vergeet niet om de citroen voor gebruik goed te wassen.
  2. Doe de schijfjes gember en een schijfje citroen in een glas en giet je gekookte water eroverheen.

TIP: Niet zo’n fan van de pittige smaak van gember? Voeg dan wat honing toe, dit maakt het geheel zoeter!

Recept #2: Kruidige appelthee

BENODIGDHEDEN
  • 250 ml gekookt water
  • Steranijs
  • ½ kruidnagel
  • ½ kaneelstokje
  • ½ appel
BEREIDING
  1. Snijd de appel in stukjes en kook deze 5 tot 6 minuten in een middelgrote pan.
  2. Voeg de steranijs, kruidnagel en het kaneelstokje toe aan het mengsel en laat het 8 minuten trekken.
  3. Roer het mengsel met een houten lepel. Je kunt het mengsel eerst even zeven.

Recept #3: Munthee met zoethout en kardemom

BENODIGDHEDEN
  • 250 ml gekookt water
  • 2 takjes verse munt
  • 1 stokje zoethout
  • 5 peultjes kardemom
BEREIDING
  1. Voeg de munt, zoethout en de kardemom toe aan een glas en giet hier kokend water overheen.
  2. Laat de thee ongeveer 5 tot 10 minuten trekken.

Tip: Vind je de thee niet zoet genoeg? Voeg er dan wat honing aan toe!

Recept #4: Chai tea

BENODIGDHEDEN
  • 2 theelepels zwarte thee
  • 1 peul kardemom
  • ¼ theelepel kaneel
  • 1 kruidnagel
  • ¼ theelepel gedroogde gember
  • 1 peperkorrel
  • 1 kopje (plantaardige) melk
  • Rietsuiker of honing
BEREIDING
  1. Verwarm de melk in een pannetje op laag vuur.
  2. Vijzel de kruiden kort, zodat de kruidnagel, peper en kardemom een beetje gekneusd zijn.
  3. Doe de zwarte thee samen met de gekneusde kruiden in een theefilter.
  4. Laat het theefilter ongeveer 5 minuten op een zacht vuur trekken in de melk.
  5. Serveer de chai tea met een beetje rietsuiker of honing.

Recept #5: Golden tea

BENODIGDHEDEN
  • 250 ml gekookt water
  • 1 citroen
  • Verse gemberwortel
  • 2 theelepels gemalen kurkuma
BEREIDING
  1. Voeg alle ingrediënten samen in een theepot en voeg het gekookte water toe.
  2. Laat de thee 5 tot 10 minuten trekken.
  3. Schenk de thee, door een zeef, in je glas.

TIP: Is de thee voor jou niet zoet genoeg? Voeg dan wat honing toe.

Recept #6: Gemberthee met sinaasappel en kaneel

 BENODIGDHEDEN
  • 250 ml gekookt water
  • Verse gemberwortel
  • 1 sinaasappel
  • 1 kaneelstokje
BEREIDING
  1. Maak de sinaasappel en gember schoon en snijd in dunne plakken.
  2. Doe de plakjes gember, sinaasappel en het kaneelstokje in een glas. Vul je glas aan met gekookt water.

Recept #7: Lavendel thee

BENODIGDHEDEN
  • 250 ml gekookt water
  • 2 theelepels gedroogde lavendelbloesem
BEREIDING
  1. Voeg 2 theelepels gedroogde lavendelbloesem toe aan een theefilter en plaats deze in een theeglas.
  2. Voeg 250 ml gekookt water toe en laat het 8 tot 10 minuten trekken.

TIP: Vind je de smaak van lavendel een beetje heftig? Voeg dan een beetje honing of citroensap aan je thee toe.

Recept #8: Citroenthee

BENODIGDHEDEN
  • 250 ml gekookt water
  • 1 citroen
BEREIDING
  1. Pers de sap van een halve citroen uit.
  2. Giet het gekookte water over de sap van de uitgeperste citroen heen.
  3. Meer variatie? Voeg dan wat schijfjes gesneden citroen, takjes munt stukjes gember of honing aan je thee toe.

PROOST!