RECEPTEN: 10x Speciale Koffie!
Koffie is altijd een goede keuze! Saywhat heeft speciaal voor jou 10 lekkere en speciale koffie recepten uitgezocht. Van een Hollandse koffie tot een recept met banaan; je vindt ze hier allemaal! Veel drink plezier!

RECEPT #1: Sinaasappelkoffie
BENODIGDHEDEN
- 10 gram suiker
- 1/2 sinaasappel
- 1 eetlepel sinaasappellikeur
- 1 kop koffie
- Slagroom
- Chocoladesaus (optioneel)
BEREIDING
- Rasp de schil van de halve sinaasappel en zet deze apart.
- Pers de halve sinaasappel vervolgens uit en vang het sap op in een beker of glas.
- Pak een hoog glas en verdeel onderin wat chocoladesaus. Schenk de hete koffie hier vervolgens overheen.
- Voeg hier de suiker, sinaasappellikeur en het sap van de sinaasappel aan toe.
- Spuit nu een genereuze dot slagroom op de koffie.
- Garneer de koffie af met de geraspte sinaasappelschil uit stap 1.
Tip: Geen fan van chocolade met koffie en sinaasappel? Laat de chocoladesaus uit stap 3 dan weg.
RECEPT #2: Peperkoek koffie
BENODIGDHEDEN
- 100 ml espresso
- 100 ml chocolademelk
- 50 ml melk
- 1 mespunt peperkoekkruiden
- Slagroom
- Suiker
- Lange vingers
BEREIDING
- Warm de chocolademelk op tot een hete temperatuur, maar niet kokend.
- Giet de espresso vervolgens in een groot glas en schenk de warme chocolademelk hierbij. Voeg ook de peperkoekkruiden toe.
- Roer het geheel goed door. Voeg eventueel suiker toe om het geheel wat zoeter te maken.
- Spuit slagroom bovenop de koffie totdat het glas mooi vol zit. Steek ter decoratie een lange vinger in de koffie.


RECEPT #3: Hollandse koffie
BENODIGDHEDEN
- 1 kop koffie
- 1 grote stroopwafel
- Karamelsaus
BEREIDING
- Verdeel de karamelsaus onder in een koffiemok.
- Schenk de koffie hier overheen.
- Dek het kopje af met de stroopwafel. Door de warmte van de koffie zal deze zacht worden en extra lekker zijn. Makkelijk en lekker!
RECEPT #4: Baileys iced coffee
BENODIGDHEDEN
- 200 ml koffie
- 60 ml Baileys
- IJsklontjes of een bol vanille-ijs.
BEREIDING
- Zet 200 ml koffie.
- Terwijl u de koffie maakt, vult u een glas met ijsklontjes of met vanille-ijs.
- Schenk de Baileys vervolgens over het ijs.
- Voeg tot slot de koffie toe en laat deze even afkoelen. Als de koffie helemaal is afgekoeld (en het ijs eventueel gesmolten is) is uw iced coffee klaar.


RECEPT #5: Bananen koffie
BENODIGDHEDEN
- 1 banaan
- 1 koude kop koffie
- Water
- Chocoladesaus
BEREIDING
- Zet een kop koffie en laat deze afkoelen totdat hij helemaal koud is.
- Schil de banaan en snij deze in stukjes. Prak de banaan vervolgens samen met wat water zodat een glad mengsel ontstaat. Voor het gemak kun je hier een blender voor gebruiken.
- Als de koffie koud is, voeg je het bananenmengsel bij de koffie.
- Roer het geheel goed door, zodat een mooi mengsel ontstaat.
- Schenk nu ter decoratie wat van de chocoladesaus over de bananenkoffie.
RECEPT #6: Koffie met vanille-ijs
BENODIGDHEDEN
- 1 koffie
- 1 bol vanille-ijs
- IJsblokjes (optioneel)
- Munt (optioneel)
BEREIDING
- Pak een glas en leg hier één of twee ijsblokjes in.
- Zet de koffie en giet deze over de ijsblokjes.
- Voeg nu (voorzichtig) een bolletje vanille-ijs toe.
- Garneer de koffie af met een blaadje munt.


RECEPT #7: Ijskoffie met karamel
BENODIGDHEDEN
- 1 dubbele espresso
- 50 ml gecondenseerde melk
- 1 theelepel vanillesuiker
- Karamelsaus
- Ijsblokjes
- Slagroom
BEREIDING
- Zet een dubbele espresso en maak de koffie zoeter met behulp van vanillesuiker. Roer de suiker door de koffie tot het gesmolten is.
- Voeg de karamelsaus toe aan de koffie en roer ook dit door de koffie tot het gesmolten is.
- Laat de koffie goed afkoelen door het voor ongeveer 2 uur in de koelkast te zetten.
- Wanneer de koffie voldoende is afgekoeld kan het samen met de gecondenseerde melk en de ijsklontjes in de blender. Serveer de koffie vervolgens samen met de slagroom en de karamelsaus in een groot glas.

RECEPT #9: Chocolade koffie
BENODIGDHEDEN
- Snufje verse vanille
- 1 kopje cappuccino
- 150 ml chocolademelk
- 25 ml melk
- Extra slagroom en cacaopoeder
BEREIDING
- Zet een kopje cappuccino maar zorg wel dat je hier een groot glas voor gebruikt.
- Verwarm daarna de chocolademelk en schenk deze bij de cappuccino.
- Verwarm daarna de melk en schenk deze bij de koffie.
- Spuit daarna een toefje slagroom over de chocolade en strooi hier een beetje cacaopoeder overheen.
RECEPT #10: Frappuchino
BENODIGDHEDEN
- Klein handje ijsblokjes
- 110 ml koffie
- 70 ml melk
- 1 theelepel suiker
- Slagroom
- Extra siroop (optioneel)
BEREIDING
- Zet een kopje koffie en doe deze samen met de melk, suiker en ijsblokjes in een blender.
- Proef of de frappuchino goed op smaak is. Indien dit niet het geval is kan je extra suiker toevoegen.
- Schenk daarna de frappuchino in een beker en spuit de slagroom eroverheen.
- De siroop kun je als je dit lekker vind ook over de slagroom heen gieten.
