Dag van de Duurzaamheid: 5x duurzaamheid tips!

Het is vandaag de Dag van de Duurzaamheid! Om dit te vieren delen wij 5x de beste duurzaamheid tips. Welke tips gebruik jij al?

1. Gebruik een herbruikbare waterfles!

Laat die wegwerpbekertjes op je kantoor staan en neem je eigen beker mee. Ben je veel onderweg koop dan een goede afsluitbare beker of waterfles, zoals onze Saywhat Bottle! Hou je van de sapjes die ze in plastic flesjes in de supermarkt aanbieden? Maak ze zelf. Koop uiteraard onverpakt fruit, blenderen maar en neem het mee in je Saywhat thermosfles.

2. Recycle je elektronische spullen

Gooi je oude of kapotte elektronische spullen niet in de afvalcontainer, maar breng ze naar een recyclepunt. Bijvoorbeeld naar de gemeentewerf of naar speciale inzamelpunten voor elektronische apparaten. Onderdelen uit je oude apparaten worden hergebruikt voor nieuwe apparaten of voor iets heel anders! Ook kun je je oude mobiele telefoon inruilen voor een nieuwe.

3. Koop duurzame kleding

Wist je dat de kledingindustrie een zeer vervuilende industrie is? De kledingindustrie leidt tot watervervuiling, giftige afvalstoffen, waterbesmetting en restafval. Als je van shoppen houdt, kies dan voor duurzame merken die rekening houden met het milieu. Koop kleding die gemaakt is van biologisch katoen of kleding die duurzaam is geproduceerd.

4. Gebruik gerecyclede verpakkingen

Heel veel producten worden in verschillende materialen aangeboden. Zo heb je bijvoorbeeld pasta in plastic zakken, maar ook in karton. Kies in die gevallen voor karton, want dat is duurzamer. Maar ook bij producten waar je misschien niet zo bij stilstaat moet je opletten. Tegenwoordig zijn er schoonmaakmiddelen van duurzamere merken, verpakt in gerecycled plastic.

5. Zet apparaten uit

Heb jij ook altijd, wellicht onbewust, je apparaten op stand-by staan? Zoals de televisie, je speaker of de vaatwasser? Dit kost stroom! Mocht je op vakantie zijn, dan is het wellicht een idee om je router en modem uit te zetten. Scheelt weer wat onbenutte energie.

Wil je nog meer duurzaamheid tips? Volg ons op Instagram!